03-08-2016
Document/comunicat

Comunicat de denúncia de les provocacions castellanistes de l'ajuntament de Barcelona

Germania Nacional Catalana considera una greu provocació al poble la intenció expressada pels administradors castellans de Barcelona d'instal·lar en l'anomenat centre de cultura i memòria del Born diferents monuments en honor als seus històrics capitostos militars. A ningú li passa desapercebut que si els administradors colonials han escollit aquest centre del Born és perquè ha esdevingut insòlitament un símbol de denúncia de l'ocupació castellana de Catalunya. I només de manera secundària perquè han calculat que així podran atiar la divisió entre els seus contrincants electorals viscuda fa ben poc amb les polèmiques desvetllades per la retirada dels monuments franquistes. 

Poc menys es podia esperar d'una institució com l'ajuntament, quan és en mans d'estrangers de noms tan suggerents com Ada Colau o Gerardo Pisarello. Aqueixos i d'altres elements pretenen dissimular la provocació sota el pretext de lliçons històriques, però els que rebran la lliçó seran ells, ja que el poble català sabrà reaccionar davant d'un insult d'aquesta magnitud.

Germania Nacional Catalana adverteix als provocadors anticatalans que quan es trepitja la dignitat nacional d'un poble viu, aquesta sempre reneix més forta. Ja ha passat altres vegades, i fins i tot els partits tradicionalment col·laboracionistes (com ERC o CDC) i institucions han acabat cedint a la pressió amb què ha reaccionat sanament el poble català en la defensa de la dignitat nacional, bo i retirant banderes espanyoles així com espectacles d'ostentació castellanista, com el que per exemple pretenia refregar simbologia de la Falange l'octubre de l'any passat a Figueres, sota pretextos artístics, i amb el suport obert de la CUP.

Una darrera burla de l'ajuntament de Barcelona ha estat la d'escenificar una actuació, ridícula i fora temps, respecte a la pantalla gegant per a retransmetre cert partit de la selecció espanyola de futbol. Una acutació consistent en una multa simbòlica que no fa sinó reafirmar els colons en la seva ostentació. Ara bé, tant els colons de l'ajuntament castellà de Barcelona com els de la pantalla gegant haurien de saber que burles i professons sempre tornen d'allà on surten.