10-06-2017

Document/valoració

Valoració  sobre l'anunci de convocatòria d'un referèndum d'independència de Catalunya

Com Germania Nacional Catalana ja havia previst no hi ha hagut reacció política de l'estat castellà davant l'anunci de convocatòria del referèndum d'independència de Catalunya. Cal reconèixer que a diferència de la consulta popular del 2014 la pregunta Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de República? és seriosa i millorada, com ja s'ha dit, amb el tractament més adequat de vós. També és molt aprofitable la referència a Catalunya ja que l'esment al nom de la nació, que els propers convocants pensen reduïda a quatre províncies espanyoles, (la proposta podria haver parlat de Comunitat Autònoma de Catalunya o de Principat de Catalunya etc.) obre la possibiliat que els nacionalistes d'arreu del país ens hi sentim interpel·lats i ens ofereix una oportunitat única per a un acte de força d'unitat nacional al territori que cau fora dels efectes de l'estricta legalitat jurídica emanada per la Generalitat barcelonina, amb una organització paral·lela popular amb la mateixa pregunta, el mateix dia.

A Germania, però, creiem que l'estat reaccionarà en contra dels primers passos que s'emprenguin amb efectes jurídics. Creiem que s'arribarà aviat a una situació de mobilitzacions infructuoses, amb possibilitats de topades amb la policia. Si una situació d'aquesta mena arribés, si l'organització i determinació espontània dels catalans fos tala per a aguantar la tensió uns quants dies, creiem que Espanya no dubtarà a fer intervenir l'exèrcit que aquests dies ja passegen més vistosament per Barcelona. Sembla com si una part de l'independentisme veiés en tota aquesta possibilitat una situació favorable o almenys aprofitable, perquè (pel que sembla que diuen) això posaria de manifest la manca de democràcia d'Espanya, el tractament de Catalunya com una colònia etc. però l'única manca que demostraria és la de l'enteniment dels que han negat una vegada i una altra, quan no directement han amagat, que Catalunya és una colònia d'Espanya i que està ocupada militarment i colonitzada demogràficament pels castellans. Esperar que s'hagi de demostrar una tal cosa és com bé se n'adonen els mateixos castellans cercar un victimisme estúpid que no duu a res més que al fracàs i a l'enfonsament moral de les pròpies files. Els castellans ja han dit més d'una vegada l'evident: que cap estat s'auto-destrueix. Potser l'estat espanyol està en fallida, potser un estat català seria més solvent i salvaria interessos alemanys etc. però el mal que pot fer la maquinària de l'estat espanyol pesa encara molt més que tot això.

Aquest serà el futur a què ens hauran condemnat els castellans, els francesos, és clar. Però cal ser prou madurs com per a reconèixer que com a col·lectiu, seria també el futur a què ens hauríem condemnat nosaltres mateixos. Ja hem dit moltes vegades que no serveix de res amagar el conflicte real perquè sempre aflora, tard o d'hora. I la qüestió rau justament en fer-lo aflorar; en fer-lo aflorar segons els nostres interessos tant com siga possible. En aquest cas, si malauradament les coses s'esdevenen com a nosaltres ens fa creure l'anàlisi materialista històrica de la realitat, el conflicte haurà aflorat amb plena consciència per la part castellana (fins el darrer colon té consciència que la seva funció ací és la de destruir Catalunya) i amb una inconsciència gairebé total per la part catalana.

L'única manera d'intentar evitar aquest nou gran traume per a la societat catalana és cuidar rependre la consciència nacional: negar tota legitimitat dels castellans i dels francesos, rebutjar qualsevol forma dels seus estats sobre Catalunya i lluitar per a la descolonització i reunificació de tot el poble català sense concessions. Si no és així, qualsevol cosa que s'emprengui acabarà de nou en estafes, en fracassos i en la destrucció del poble català.